butiken

Tapeter

Ni har väl sett att vi har tapeter i vår webshop?

-Just det, vi har tapeter. Vi har så många fina tapeter och vi har tapeter från våra bästa leverantörer i Sverige. Tapeterna kommer från Boråstapeter och Midbectapeter. Här kommer lite info om de båda aktörerna.

Boråstapeter, en av Sveriges största tapetleverantörer

Boråstapeter är ett anrikt företag med rötter från början av 1900-talet då Waldemar Andrén grundade Boråstapeter med visionen om att "alla svenskar ska ha råd att skapa ett vackrare hem med hjälp av tapet."

"Med inspiration från vårt svenska arv skapar vi tapeter för alla hem."

Boråstapeter inspirerar människor att skapa mer ombonade och personliga hem med svensktillverkade tapeter som håller över tid.

Viljan att inspirera har alltid varit stark inom Boråstapeter – både genom de positiva känslor vi väcker med våra vackra mönster, färger och material, men också genom att vi gärna delar med oss av vår kunskap till alla er som precis som vi, också vill skapa mer ombonade och personliga hem med hjälp av tapeter.

Hantverksstoltheten och känslan för kvalitet sitter i våra väggar. Eftersom vi har en egen fabrik i Borås har vi under många år kunnat utveckla och finjustera de allra minsta detaljer i både den kreativa designprocessen och i produktionen. Det märks i allt, från det omsorgsfulla valet av papper till den miljövänliga trycktekniken och, inte minst, i vår stora kärlek till mönster.

Att välja en tapet från Boråstapeter är ett tryggt val. Med vårt stora utbud av tapeter för alla rum och hem kan vi erbjuda något som tilltalar de allra flesta och det är vi stolta över.

MIDBEC

Svensk tapetpassion sedan 1974

Vi älskar känslan som tapet ger! Rum blir till hem, vardag blir till lyx och hela skillnaden ligger i detaljerna. På Midbec Tapeter förstår vi värdet av att tidigt uppsöka nya trender och att våga satsa på nya mönster och färger. Vår grundtanke är kvalitet, oavsett om vi designar själva eller importerar från världsledande varumärken. För vi vet att när trender skiftar består skickligt hantverk och passion.

Hitta din drömtapet på nolltid. Bläddra bland alla kollektioner. Midbec har tre fantastiska designers Hanna Wendelbo, Björn Nilsson och Lina Schnaufer.

Hanna Wendelbo

Hanna Wendelbo är tapetdesigner och formgivare med passion för blommor och sin trädgård. Sedan 2017 jobbar Hanna som tapetdesigner för Midbec Tapeter. Hanna har jobbat med tapeter i 20 år.

Med passionen för blommor och blad skapar Hanna mönster som svenska folket älskar. Närheten till den svenska naturen såsom grönskande ekblad och sirliga luktärter ger henne inspiration till vackra tapeter. Hon har gjort tio kollektioner för Midbec och alla är lika älskade.

Björn Nilsson

Björn Nilsson har mer än 35 års erfarenhet som tapetdesigner. Sedan 2014 jobbar Björn som tapetdesigner för Midbec Tapeter. Björn har tidigare varit designer och designchef för Eco Tapeter och Boråstapeter. Idag jobbar Björn som frilansdesigner mot olika företag med textil, glas, keramik och mycket annat.

Mjuka dämpade nyanser av dimblått, grågröna toner och varma mustiga kulörer skapar Björn kollektioner anpassade för våra nordiska hem. Björns storsäljare är den enfärgade kollektionen KALK som precis som namnet säger är inspirerad av sten, betong och kalkytor. Dessa enfärgade tapeter följer ofta med i nästkommande kollektion som en bas till de olika mönstren.

Lina

Lina Schnaufer har varit verksam inom illustration och design sedan sin examen från designprogrammet vid HDK, 2017. Sedan dess driver hon sitt eget företag med bas i Göteborg och har jobbat med illustration och formgivning i allt från produktdesign till barnboksillustration. Nu har hon börjat hos MIDBEC och gjort sin första tapetkollektion med just namnet -LINA- . En snabb uppföljning kom i Lina 2 och nu även tapetkollektionerna Hjärterum och Längtan

För Lina är mönsterrapporten magi och hon dras ofta till det lekfulla och det oväntade; perspektivet, linjen eller färgen. I hennes alster kan du hitta den välbekanta floran och de organiska formerna – men med en tvist.

Lina skapar ofta mönster med en person i åtanke. Vad hade denna person varit tolkad i ett mönster? Favoritblomman, rabarberpajen i ugnen, de vildvuxna rabatterna, en välanvänd brosch… I kollektionen Lina återkommer hon ofta till sin mormor – Ulla-Britt.

Lina tycker sig finna de mest intressanta linjerna och uttrycken när hon jobbar utan referenser. Att enbart förhålla sig till sinnebilden av en viss blomma skapar en egen tolkning av denna. Ibland landar Lina långt ifrån dess faktiska uttryck och utseende, men ändå – nära sig själv och alltid med ett personligt förhållningssätt. På så sätt befinner sig hennes mönster ofta i ett gränsland mellan fantasi och verklighet.