butiken

Svanefors of Sweden AB

Ett gammalt fint textilföretag

Vi har många fina leverantörer i vår webshop och Svanefors of Sweden är en av dem. När webshopen startades en gång i tiden var det i princip enbart Svanefors artiklar vi hade. De var vår första leverantör, vilket kanske inte är så konstigt då vi båda, Helena och Eva-Marie har ett förflutet hos dem. Svanefors har alltid haft ett brett utbud med riktigt fin hemtextil vilket vi gärna ville ha med i shopen. Svanefors har alltid stått för ett välkoordinerat utbud, vilket gör att man lätt kan få artiklar som matchar till hemmets alla rum. 

Svanefors grundades 1956 av Bror Rune Svanhäll, hemmahörande i Torestorp. Han hade eget väveri och reste själv runt och sålde sina tyger. Genom tiden har textilbranshen förändrats och idag har Svanefors  ingen egen tillverkning kvar. De är grossister och har ett starkt varumärke som hans båda barn Lars Svanhäll och Inger Svanhäll byggt upp.

Deras produkter står för kvalité och senaste design. Du hittar stilrena klassiker till starka karaktärer.

På bilden här ovan, Aster ett av de många samarbeten Svanefors har med t ex. mönstergivare och konstnärer. Aster är tryckt blommönster i blått på vit botten av den välkända designern Stig Lindberg. En annan nyhet är deras Mumin-produkter. De har tagit fram kökshanddukar, kuddfodral, handtvål och diskmedel. Helt oemotståndliga enligt oss. Nu har vi lagt in höstens alla nyheter och vi vågar lova att både Svanefors och våra andra leverantörers inköpare levererar, så mycket snyggt. Det blir helt klart en spännande höst.