butiken

Rutiga dukar och gardiner

Rutiga gardinlängder, gardinkappa, rund duk, sittdyna, grytlapp och kökshandduk i multifärger

Oj, oj, oj vill man bli glad så skall man välja produkter från denna serien eller kanske till och med allt. Färgkombination med glada lite starkare kulörer är underbar. Och rutigt går aldrig ur tiden. När jag såg denna serien hos vår leverantör Recycled By Wille så kände jag direkt att detta måste vi ha i vår webshop. 

I köket hamnar gardin längderna i stora fönstret och i det mindre fönstret ovan diskbänken hamnar gardinkappan. Kökshanddukarna hänger jag på spisen och grytlapparna låter jag ligga på diskbänken. Den runda duken och sittdynorna sparar jag till uteplatsen och det är inte riktigt väder för uteliv ännu, men snart. Vi städade vår uteplats igår och tvättade av plattor osv men bara två altan stolar togs fram för lite kaffe vid dammen. Och idag så blåser det storm ute så det va bra att vi inte tog fram fler stolar. Men jag längtar verkligen till vårens kaffestunder ute.

Men nu får jag njuta av mina vår gardiner istället som dessutom är tillverkade av återvunnet material.

Rutig gardinlängd i multifärger, RUTHRutig kökshandduk i multifärger, RUTHRutig rund duk i multifärger, RUTHRutig sittdyna i multifärger, RUTHRutig grytlapp i multifärger, RUTH

Vi är stolta över att kunna säga att den här produkten är tillverkad i 99 procent återvunnet material; en blandning av 80% återvunnen bomull och 20% återvunnen polyester – rester av tyger som blivit över från tidigare produktioner. Den här typen av klimatsmart textilåtervinning innebär att vi samlar in, sorterar och tar vara på andras tygspill som annars hade kastats bort och blivit textilavfall. Det är en enorm besparing på jordens begränsade resurser.

Att återanvända material i den här omfattningen är hållbart och klimatsmart i dess rätta bemärkelse. Genom att handla cirkulärt och välja produkter som tillverkats med återvunnet material gör du garanterat ett bra miljöval. Exempelvis är du med och sparar 225 000 liter vatten varje dag, jämfört med om produktionen skulle använda sig av helt nya material. Det är lika mycket vatten som 1 607 svenskar gör av med under samma tidsperiod. Samtidigt är du med och bidrar till socialt ansvarstagande och bra arbetsvillkor för våra medarbetare i Indien.