butiken

Carl Larsson

Vårt svenska arv med Carl Larsson produkter

War välkommen kära du, till Carl Larsson och hans fru!

Vi har massor med fina produkter med Carl Larssons motiv. 

Följ länken CARL LARSSON så hittar du alla


Kökshandduk Konfekt, ett idylliskt julmotiv av Carl Larsson. Leksandskullan Lillanna beundrar julgranen. 

Konfekt är en kökshandduk i 100% linne och tryckt mönster. Lin absorbera bra, luddar inte och därför är det en utmärkt kvalitet för kökshanddukar. Motivet Konfekt finns även som kuddfodral.

Motivet föreställer Anna, eller Lillanna som den lilla Leksandskullan vanligtvis kallades hos Larssons, hade varit Carl Larssons modell redan 1912. Nu fem år senare bär hon i stället för den gula klänningen, som hör till småflickornas dräkt i Leksand, en svart kjol, ett rödrutigt förkläde, en blommig sjal över den vita överdelen och en blommig hätta på håret. Hon står på en vitmålad bondrokokostol och har fått tag i ett av de tända ljusen i julgranen intill.Mönstret Idun: ett älskat julmotiv av Carl Larssons dotter Brita i sin tomteröda klänning på vit botten. Vi har mönstret på en kökshandduk, ett kuddfodral, en bricka och på en färdigsydd gardinkappa 

Akvarellen av Brita var omslagsbild för Iduns julnummer 1901. Mor Karin hade själv sytt den tomteröda klänningen och luvan och när pappan fick se henne komma med äppelkorg och tända ljus kommenderade han genast: stå still. Den lilla flickan ser ut som en bild av julen själv, den jul som kommer med glädje, ljus och goda gåvor. Larssons ungar kunde stå stilla länge med ett leende. De visste att det vankades modellpengar, en krona, kanske till och med två, och det var mycket på den tiden.