butiken

Avtorkningsbara dukar

Avtorkningsbar textil duk

Äntligen är solen och värmen här och det börjar bli skönt att vara ute igen. Vi kanske planterar sommarblommor och gör i ordning vår uteplats så att den blir riktigt mysig och inbjudande. Oavsett om du har en altan, en balkong eller kanske en liten gräsplätt att tillgå kanske du har ett bord att sitta och njuta av sill och potatis, vilket är bland det godaste man kan äta en varm sommardag enligt mig. 

Utomhus ställs det lite andra krav på en duk jämfört med en bordduk att ha inomhus. Den ska vara snygg, och den ska vara praktisk. Vaxdukar i all ära, de är fantastiska de också men nu har vi fått in avtorkningsbara textildukar som dessutom är tillverkade av återvunnet material, 80 procent återvunnen bomull och 20 procent återvunnen polyester, bra va? De avtorkningsbara dukarna är behandlade med en nedbrytningsbar tvållösning som ger en yta som skyddar mot smuts och väta. Så himla bra! 

Hedvig heter denna serie avtorkningsbara dukar och finns både som runda dukar som är 160 cm i diameter och som metervara på 150 cm bredd. Metervara funkar dessutom även att sy kuddfodral eller dynor av till uteplatsen. Perfekt då de tål väta.